Okavango Delta in Botswana

De Okavango Delta en rivier is een van de bekendste highlights van Botswana. Door het vele wild en de pure, ongerepte natuur is de Okavango dé bestemming in Botswana voor een safari reis. Daarom is de Okavango Delta in vrijwel al onze voorbeeldreizen naar Botswana opgenomen.

Okavango rivier

De Okavango rivier ontspringt in Angola en stroomt via de Namibische Caprivi naar Botswana. De rivier komt in het noordwesten het land binnen en mondt uit in de droge Kalahari woestijn.

Okavango Panhandle

 Voordat de Okavango in Botswana uitwaaiert in vele kanalen en moerassen  is de rivier redelijk breed en diep. Op de kaart ziet de Okavango er uit als een koekenpan met steel. De steel is het noordelijke, bredere deel en wordt ook wel de Okavango Panhandle genoemd.
Met name aan de westkant vindt u lodges die mokoro (traditionele kano) en boottochten aanbieden. U maakt kans op het spotten van o.a. nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Door de zogeheten veterinary fence dat wildlife gebieden van veeteelt gebieden scheidt, bereikt u vanuit deze lodges niet het grote wild en de veelzijdigheid van de echte Okavango Delta.

Okavango Delta

 De Okavango Delta begint ongeveer bij Seronga. Vanaf hier waaiert de rivier uit in steeds kleiner wordende kanalen. Dit is de grootste binnenlandse delta ter wereld! In dit waterrijke landschap vindt u beboste eilanden, riet- en papyrusvelden, grasvlakten en savanne. Moremi Game Reserve maakt onderdeel uit van de Okavango Delta. Het grootste eiland is Chief's Island, in de hart van de delta. Moremi Tongue is een landtong dat de delta insteekt.
Door het geringe verval stroomt het water erg traag door de delta. Het water doet er ongeveer zes maanden over om vanuit Angola naar Maun, in het zuiden van de Okavango Delta, te stromen. Dit heeft tot gevolg dat de waterstand van de Okavango Delta juist in het droge seizoen op z'n hoogst is.
De diversiteit aan flora zorgt voor een grote variëteit aan wildlife, zoals nijlpaarden, krokodillen, olifanten, waterbokken, giraffes, zebra's, de zeldzame sitatoenga (moerasantilope), hartebeests, kudu's en impala's.  Ook de grote jagers als leeuw, hyena, wilde hond, luipaard en cheetah zijn aanwezig. Door de herintroductie van de neushoorn is de Okavango Delta een Big Five gebied.
Er zijn tal van lodges in de Okavango Delta. Sommigen zijn uitsluitend met een klein vliegtuigje te bereiken, anderen ook met een 4x4 auto. Belangrijk is het onderscheid tussen waterbased en landbased camps. In het eerste geval worden uitsluitend wateractiviteiten zoals boot- en mokorotochten aangeboden. In het tweede geval zijn game drives en vaak ook night drives mogelijk.

Reizen naar de Okavango in Botswana

In veel van onze voorbeeldreizen naar Botswana is de Video kampeersafari Okavango DeltaOkavango opgenomen. Wij stellen alle reizen op maat samen. Onze voorbeeldreizen dienen ter inspiratie; zodat u kunt zien wat er zoal mogelijk is. Maar u kunt natuurlijk ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Voor onze voorbeeldreizen maken wij een onderscheid in:

  • individuele reizen en groepsreizen
  • lodge reizen en kampeer reizen

Hierdoor ontstaan de volgende combinaties:

  1. Individuele reizen met verblijf in lodges 
  2. Individuele kampeersafari's
  3. Individuele self drives
  4. Reizen in een kleine, internationale groep met verblijf in lodges 
  5. Kampeersafari's in een kleine, internationale groep 
Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR