Luxe safari reis Botswana

 Deze luxe safari reis neemt u mee naar de belangrijkste wildparken in Botswana. Uw safari-avontuur begint in Zimbabwe, bij de Victoria Falls. De reis gaat verder in Botswana: Chobe, Savuti, Moremi/Khwai en Okavango Delta. De transfers van deze fly-in safari reis vinden plaats in kleine vliegtuigjes. U verblijft in luxe en stijlvolle lodges in Botswana en Zimbabwe.

HOOGTEPUNTEN
Victoria Falls, Zimbabwe
Chobe
Savuti
Moremi Game Reserve / Khwai Area
Okavango Delta

DAG 1-2: VICTORIA FALLS, ZIMBABWE
Op de luchthaven van Victoria Falls wordt u opgewacht voor een transfer. Uw luxe tented lodge ligt op de oevers van de machtige Zambezi rivier in het Zambezi National Park. Een uitstekend gebied voor safari's met onder meer olifanten, nijlpaarden, buffels, giraffen, zebra's, gnoe's en impala's. Tijdens een game drive, night drive of bootcruise maakt u kans deze en andere dieren te spotten. De lodge ligt enkele minuten verwijderd van Victoria Falls. U kunt gebruik maken van een shuttle dienst. In Victoria Falls worden diverse activiteiten aangeboden (niet inbegrepen) zoals rafting, bungeejumping, helicoptervlucht of zonsondergangcruise.
2 nachten
Victoria Falls River Lodge inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, 2 safari-activiteiten per dag

DAG 3-4: CHOBE
‘s Ochtends brengt een transfer u over de grens naar Chobe . Chobe staat bekend om de grote populaties olifanten en buffels. Uw kleinschalige lodge kijkt uit over de Chobe rivier. Het is gelegen in Chobe Forest Reserve dat aan het westelijk deel van Chobe National Park grenst. Er staan geen hekken tussen de reservaten waardoor het wild vrij kan bewegen. Dit deel van Chobe is aanzienlijk minder toeristisch. Doordat de lodge niet in het nationale park ligt zijn wandelsafari's en night drives mogelijk. Maar natuurlijk kunt u met uw safarigids ook ochtend en middag game drives maken. Bootcruises over de Chobe behoren ook tot de mogelijkheden.
2 nachten Ngoma Safari Lodge inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, park fees, wasservice, safari-activiteiten

DAG 5-6: SAVUTI
Per vliegtuigje gaat de safari reis verder naar uw lodge in Savuti. Het is prachtig gelegen op de oevers van de Savuti channel. De Savuti channel heeft jarenlang droog gestaan, maar sinds 2010 stroomt er weer water door. In het droge seizoen is het landschap woestijnachtig. Het staat bekend om de hoge concentratie olifanten en leeuwen. In het natte seizoen overheerst de groene vegetatie die een jaarlijkse migratie van zebra's en gnoe's aantrekt. Natuurlijk gevolgd door roofdieren. De dode bomen op de Savuti Marsh bieden unieke mogelijkheden voor fotografie. Met een deskundige gids maakt u safari's in een open 4WD voertuig in Savuti en Savuti Marsh. Ook worden de eeuwenoude rotstekeningen van de San bezocht.
2 nachten Savute Safari Lodge inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, park fees, wasservice, safari-activiteiten

DAG 7-8: KHWAI AREA / MOREMI GAME RESERVE
 Een vliegtuigje brengt u naar het Khwai gebied, grenzend aan Moremi Game Reserve . Er zijn geen hekken tussen de concessies en het reservaat, waardoor het wild zich vrij kan bewegen. De Khwai rivier is een permanente waterbron met een grote aantrekkingskracht op de wilde dieren. Uw luxe tented camp heeft een klassiek jaren 50 stijl. Het ligt tussen de bomen op de oever van de Khwai rivier met uitzicht op Moremi Game Reserve. Met een safarigids maakt u game drives, zowel overdag als na zonsondergang. Dit laatste vergroot de kans om actieve roofdieren en natuurlijk nachtdieren te spotten. Ook wandelsafari's behoren tot de mogelijkheden.
2 nachten Machaba Camp  inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, park fees, wasservice, safari-activiteiten

 

DAG 9-10: OKAVANGO DELTA
Een vliegtuigje brengt u naar de Okavango Delta . De grootste inlandse delta ter wereld is een oase middenin de woestijn. Het rijke maar ook kwetsbare ecosysteem is een levensbron voor een grote verscheidenheid aan wildlife: van grote zoogdieren als olifanten, nijlpaarden, leeuwen en wilde honden tot reptielen als krokodillen. Ook voor vogelliefhebbers is de Okavango Delta een topbestemming, bijvoorbeeld vanwege de spectaculaire reigerkolonies. Uw tented camp is gelegen in het zuidwestelijk deel van de Okavango Delta. Het is een pittoresk landschap waar kronkelige waterwegen worden afgewisseld door open lagunes. Dit camp biedt zowel water- als landbased safari-activiteiten aan: dag en avond game drives, mokoroboot (traditionele kano) en motorbootexcursies, natuurwandelingen, vissen en zonsondergangcruises.
2 nachten Kanana Camp  inclusief ontbijt, lunch, diner, drankjes, park fees, wasservice, safari-activiteiten

DAG 11: MAUN
Een transfer per vliegtuigje brengt u naar de luchthaven van Maun.

 


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.Prijsindicatie
Vanaf € 5.250,- per persoon in het laagseizoen en € 7.395,- per persoon in het hoogseizoen, bij een bezetting van twee personen.   

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Laagseizoen: december tm maart
Tussenseizoen (prijzen verschillen per maand): april tm juni en november
Hoogseizoen: juli tm oktober

Inclusief

 • reisschema, transfers per auto, 4x4 en/of klein vliegtuigje, maaltijden, drankjes, activiteiten en park fees zoals hierboven beschreven
 • adequate ondersteuning als er zich lokaal onverhoopt problemen voordoen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief

 • intercontinenale en regionale vluchten
  reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reisdocumenten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • belastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald 

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR