Chobe National Park in Botswana

Chobe National Park is één na grootste park in Botswana en wordt in het noorden begrensd door de Chobe rivier. Chobe National Park staat vooral bekend om de vele olifanten. Met tellingen die variëren van 50.000 tot 70.000 olifanten heeft dit park de grootste olifantenpopulatie ter wereld. In veel van onze voorbeeldreizen naar Botswana is Chobe National Park opgenomen.

 

Chobe rivier

De Chobe rivier heeft als permanente waterbron een enorme aantrekkingskracht op wildlife. In het droge seizoen is er grote waterschaarste in Chobe National Park. Omdat het park niet omheind is kunnen de dieren vrij migreren tussen dit park, Moremi, Hwange in Zimbabwe en de parken in de Namibische Caprivi. In het droge seizoen trekken vele dieren voor water naar de Chobe rivier. Spectaculair zijn dan grote kuddes olifanten en buffels die hun dorst staan te lessen op de oevers van de rivier.

Bijzonder mooi is om met zonsondergang een bootcruise te maken over de Chobe rivier. U ziet dieren als kudu's, impala's, buffels, lechwe's waterbucks en bushbucks naar de rivier toe komen. De waterrijke omgeving zorgt ook voor vele vogelsoorten, nijlpaarden en krokodillen. En misschien heeft u geluk dat een groepje olifanten de Chobe oversteekt. Een middag bootcruise is mooi te combineren met een ochtend game drive door Chobe National Park. Dan maakt u namelijk meer kans om de roofdieren, zoals luipaard, leeuw en cheetah, te spotten.

Savuti

 Savuti ligt in het zuidwestelijk deel van Chobe National Park.  De Savuti Channel verbindt de Linyanti rivier met het binnenland van Chobe. Het kanaal heeft sinds 1982 een lange tijd van droogte gekend die tot onlangs duurde. Sinds 2008 wordt het kanaal eindelijk weer gevuld met water. Hierdoor komen er nu dieren voor die er jarenlang niet zijn gespot. Savuti is befaamd vanwege de mannetjes olifanten en de grote aantallen roofdieren.

 

Reizen naar Chobe National Park in Botswana

In veel van onze voorbeeldreizen naar Botswana is Chobe National Park opgenomen. Al onze reizen worden op maat samengesteld. Bekijkt u onze voorbeeldreizen voor inspiratie. U kunt natuurlijk ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Voor onze voorbeeldreizen maken wij een onderscheid in:

  • individuele reizen en groepsreizen
  • lodge reizen en kampeer reizen

Hierdoor ontstaan de volgende combinaties:

  1. Individuele reizen met verblijf in lodges 
  2. Individuele kampeersafari's
  3. Individuele self drives
  4. Reizen in een kleine, internationale groep met verblijf in lodges 
  5. Kampeersafari's in een kleine, internationale groep 
Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR